Sakura Sushi
Druhy asijských polévek a rozdíly mezi nimi


Blog: 26. 8. 2022

Asijské polévky jsou často tvořeny kvalitním vývarem a čerstvými surovinami a jsou podávány v porcích, které zasytí a přinesou skvělé chuťové zážitky. Připravili jsme pro vás přehled jednotlivých polévek a jejich specifik.

jzBOq_Y61nxnPq5g9R25QdeJDz3pR_U3GHEY2N43G5Z19EWRuzK0BshIBFBjJ_XAogTQZNdIjqTnvDPCCRt20ICIY8cNEBxK-_kDrnij5KMSLYRitBnoqlI5R-aFZ1IC6mFsPr8bZWeLTsY7scBKOg

Ramen

Ze země vycházejícího slunce k nám dorazila vynikající polévka se silnými nudlemi, množstvím ingrediencí, které jsou esteticky umístěny v horní vrstvě hutného vývaru. Původ této polévky můžeme vysledovat do Číny, odkud se do Japonska dostala na konci 19 století. 

Nudle používané v této polévce se nazývají ramen a od nich získal název celý pokrm. Z ingrediencí, které doplňují ramen, můžeme zmínit například maso (nejoblíbenější je hovězí, ale je možné využít i jiné druhy masa), vejce, klíčky, mořské řasy, sušené houby či jarní cibulku. Zajímavostí je, že ramen je v Japonsku vnímán jako jedno z jídel rychlých občerstvení.

Polévka Miso

Tato japonská polévka může mnohým připadat chuťově velmi zvláštní. Je to tím, že se polévka Miso připravuje z vývaru z mořských řas, ryb a takzvané miso pasty. Miso pasta se vyrábí fermentováním sójových bobů se solí a ušlechtilou houbou kóji. Podává se s tofu, nudlemi, řasami a jarní cibulkou. V chuti pak pocítíte zajímavou slanost, rybinu a samozřejmě umami.

Pho Bo

Vietnamský vývar (původně psaný phở bò) s množstvím tenčích nudlí, kterého je tolik, že zasytí snad každého. Vyznačuje se výraznou vůní a masem nakrájeným na plátky.

Tuto polévku si můžete vychutnat v různých variantách, podle toho, jaká hlavní ingredience se v ní bude nacházet. Setkáte se tak například s phở gà (kuřecí vývar jako základ, a kuřecí maso v polévce), phở chay (vývar pro vegetariány, často s tofu, ovšem někde jej dochucují rybí omáčkou) či s hutným phở vịt (kachní vývar a kachní maso).

r6MElH58p2uVFe7SJW2_TCCHblRnXOXUllDbbHI0JpaOXbQ4VkxM_K7VX-M22uOMs4-sKAIl8ti2SaJofZkiYN1Zxf9l_Gc5DbzgvhD80S3ucKtO6dBJKd7DHHMWKR4HfcgkEixbMdhl3EUmoluUtQ

 

Tom Kha Kai

Tom Kha Kai, psaná také jako Tom Kha Gai, je prakticky již tradiční polévka thajského původu. Zajímavá kombinace kokosového mléka a kuřecího vývaru zaujme již na první pohled. Přidáním hub, rajčat, koriandru a limetkového lístku se podařilo dosáhnout zajímavého splynutí chutí, která vás jistě osloví. 

Tom Yum Goong

Velmi populární thajská polévka Tom Yum zaujme milovníky netradičních kombinací. Jedná se o ostrou polévku, která v sobě snoubí kuřecí vývar, rybí omáčku, kokosové mléko, dostatek chilli a limetky, hlívu, koriandr a rajčata. Výsledkem je tak pronikavé seskupení chutí, které podtrhuje příjemnou chuť krevet. Ty jsou finální přísadou chutné polévky.

kM9wgpPziERlHxA4TtDFCc1E18-kKiEMU9ouf2utrGZgXRaQAPiyWNMkBNUmpa6JVn5nLkNV3ZCO3HaqMYMt_6WlvRfyIYxLNMK7qFijJWq2P332hwYxUoO-RNloziQkREbI8nCIlz4XfhV-7Cupkw

 

Těmito polévkami samozřejmě výčet asijských polévek zdaleka nekončí. Existuje například tradiční kyselá Sinigang z Filipín, dále můžete objevit ostré kyselé sečuánské polévky, či wonton polévky s houbami shiitake a kapustou z Číny. 

Pokud chcete vyzkoušet vydatnou polévku, která pohladí vaše chuťové pohárky, pak navštivte naši restauraci Sakura Sushi & Grill na Mělníku. Rádi vám některé z těchto asijských specialit připravíme.

Dostali jste při čtení článku chuť na autentické sushi, ramen nebo maso teriyaki?
Navštivte nás v restauraci Sakura Sushi na Mělníku!


ZAREZERVOVAT SI STŮL



Všechny články z našeho sushi blogu: